Maarten Meiners
Menu

News

Maarten Meiners behaalt 18e plaats Europa Cup Oberjoch als beste seizoensprestatie

Oberjoch - 28 februari 2019

Maarten Meiners heeft de 18e plaats behaald tijdens de Europa Cup Reuzenslalom in Oberjoch. Dit resultaat is voor Meiners de beste prestatie in de Europa Cup dit seizoen. Meiners stond na de eerste run in een mooie uitgangspositie op de 24e plaats. Tijdens de tweede run wist hij dus nog een aantal plekken te stijgen. ‘De tijden lagen allemaal erg dicht bij elkaar dus het was zeker spannend. Ik heb tijdens de training een goede stap gemaakt en kon dat al laten zien in de tweede run van het WK in Åre. Vandaag lukte het ook weer in deze wedstrijd.’

Komende week staan er nog meer EC wedstrijden gepland en een WC.
5 maart Super-G Europa Cup Hinterstoder
6 maart Alpine Combinatie Europa Cup Hinterstoder
7 maart Reuzenslalom Europa Cup Hinterstoder
9 maart Reuzenslalom World Cup Kranjska Gora
11 maart Reuzenslalom Europa Cup finale Kranjska Gora
16 maart Afdaling Europa Cup finale Selle Nevea
17 maart Super-G Europa Cup finale Selle Nevea

Oberjoch - 28 februari 2019

Maarten Meiners heeft de 18e plaats behaald tijdens de Europa Cup Reuzenslalom in Oberjoch. Dit resultaat is voor Meiners de beste

...

News

Meiners 28e op WK Reuzenslalom

ÅRE, 15 februari 2019

Op het Wereldkampioenschap alpine skiën Reuzenslalom heeft Maarten Meiners een top 30 positie behaald. Na een zware eerste run skiede Meiners de tweede run heel sterk naar de 28e plaats op een snel gestoken parcours in Åre, Zweden. Meiners werd vorige week al 31e op de Super-G tijdens het WK.

Tijdens de eerste run wist Maarten zich net niet te kwalificeren voor een top 30. Warmte zorgde voor een nattere piste, die met strooien van zout hard gemaakt werd. Na zonsondergang vond de tweede omloop plaats en veranderden de omstandigheden in het voordeel van Meiners. "In de avond werd de piste harder en was de coursesetting meer in de valllijn..", aldus Maarten. Een goede WK sfeer in het stadion en weinig wind maakten het een geslaagde wedstrijd.

In de tweede run starten de snelste dertig skiërs uit de eerste omloop in omgekeerde volgorde. De snelste gaat dus als dertigste van start en daarna komt nummer eenendertig van de kwalificatie. Maarten stond 33ste na de eerste run en mocht dan ook twee startnummers achter de snelste skiers uit de eerste omloop starten. Maarten analyseert: "Ik kon die run mooi vergelijken, omdat je net achter de snelste start. Op Pinturault (brons) verloor ik bijvoorbeeld slechts een halve seconde in de tweede run, dat ging echt hard en daar kan ik op verder bouwen. Tijdens de trainingen was ik al goed aan het skiën, ik ben blij dat dit in de tweede run ook lukte.’'

Vorige week skiede Meiners naar een 31ste plaats op de Super-G in het Zweedse Åre. Door de vele wisselingen in het terrein was het een uitdagende race. “Een solide run, met mogelijk meer resultaat als hij meer risico had genomen. Desondanks prima resultaat..", zei een tevreden coach Paul Epstein direct na de wedstrijd. Maarten Meiners vult zelf aan: "Achteraf gezien had ik enkele bochten een directere lijn kunnen skiën en een aantal posities kunnen verbeteren. Door het vele wisselende terrein was dat moeilijk in te schatten tijdens de verkenning van het parcours. Desondanks ben ik tevreden met dit resultaat; 2 seconden achterstand op de wereldkampioen is niet gek"

Komend weekend staat Meiners aan start bij de volgende World Cup wedstrijden in Bansko, Bulgarije.

ÅRE, 15 februari 2019

Op het Wereldkampioenschap alpine skiën Reuzenslalom heeft Maarten Meiners een top 30 positie behaald. Na een zware eerste r

...

News

Meiners maakt zich op voor WK in Åre, Zweden
De Wereldkampioenschappen alpineskiën 2019 worden van 4 tot en met 17 februari 2019 gehouden in Åre. Meiners neemt deel aan de Super-G op 6 februari en de Reuzenslalom op 15 februari.

Afgelopen weken is Meiners hard bezig geweest om zich optimaal voor te bereiden. ‘Het was even zoeken om de juiste set-up te vinden in de reuzenslalom maar ik kom nu steeds dichterbij, de hoeveelheid sneeuw in januari maakte het niet makkelijk om de juiste trainingsomstandigheden te vinden.’

Tijdens de Europa Cup Reuzenslalom in Courchevel behaalde Meiners de 21e plek. ‘Een goede tweede run gaf vertrouwen in de juiste richting qua skiën en materiaal.’ Hieronder kun je de beelden bekijken van zijn wedstrijd.


Bij de FIS reuzenslalom in Folgaria behaalde Meiners de tweede plaats, ook door een sterke tweede run neer te zetten. Er stonden een aantal goede skiërs aan start en Meiners behaalde hierdoor 11,35 FIS punten.

Komende zondag staat Meiners aan start bij de World Cup Reuzenslalom in Garmisch-Partenkirchen. Daarna zal hij direct afreizen naar Åre.
De Wereldkampioenschappen alpineskiën 2019 worden van 4 tot en met 17 februari 2019 gehouden in Åre. Meiners neemt deel aan de Super-G 
...

News

Top 20 Europa Cup in drukke decembermaand
Zauchensee
Als afsluiting van een drukke decembermaand heeft Maarten Meiners de 19e plaats behaald tijdens de Europa Cup Super-G in Zauchensee. Dit is voor Meiners zijn beste resultaat in deze discipline tot nu toe.
 
Op 4 en 5 december begon het Europese wedstrijdseizoen tijdens de Reuzenslalom in Funäsdalen in Zweden. Meiners begon goed in vorm maar grote fouten kostten te veel tijd waarbij hij bleef steken op de 30e plaats. Een goede tweede run gaf aan dat er meer in zat.
 
Al snel kwam de eerste World Cup Reuzenslalom op 8 december in Val d’Isere. De sneeuwval zorgde voor slecht zicht en lastige omstandigheden. Meiners had goede tussentijden die goed waren geweest voor een top 30 klassering.
 
Na deze Reuzenslalom wedstrijden stond de Super-G in Sankt Moritz op het programma. Een 24e plek was het beste resultaat tot dan toe in de Europa Cup Super-G.
 
Uiteindelijk waren er nog 6 wedstrijden op een rij voor kerst. Reuzenslalom World Cup in Alta Badia en Saalbach, Europa Cup in Andalo/Paganella en Super-G Europa Cup in Zauchensee als afsluiting. De World Cups waren lastig, vooral in Saalbach brak de piste. In Andalo werd Meiners 25e en pakte daardoor weer een aantal Europa Cup punten. Het beste resultaat kwam op de Super-G met een 19e plaats, voor het eerst in de top 20.
Zauchensee
Als afsluiting van een drukke decembermaand heeft Maarten Meiners de 19e plaats behaald tijdens de Europa Cup Super-G in Zauchensee. Dit is voor Mei
...

News

Wedstrijdseizoen staat voor de deur
Funäsdalen, Zweden - Nadat de eerste wereldbekerwedstrijd in Sölden werd afgelast door het slechte weer, lijkt nu het wedstrijdseizoen van start te gaan. Op dit moment bevindt Meiners zich in Funäsdalen in Zweden voor de eerste Europa Cup wedstrijden van dit seizoen. ‘De training verloopt goed en ik voel me klaar voor het wedstrijdseizoen. De goede zomer in Nieuw Zeeland gaf mij al veel vertrouwen en de afgelopen weken heb ik goed kunnen trainen met mijn team Global Racing.’

De piste in Funäsdalen is nogmaals met water geïnjecteerd en wordt klaargemaakt voor de laatste trainingsdagen voor de wedstrijd. Hieronder een volledig overzicht van de belangrijkste wedstrijden voor Meiners komend seizoen. Afhankelijk van de vorm en resultaten kunnen er wijzigingen in het programma gemaakt worden.
 
DECEMBER 2018
4-5 december // Europa Cup Reuzenslalom Funesdalen (SWE)
8 december // World Cup Reuzenslalom Val d’Isere (FRA)
16 december // World Cup Reuzenslalom Alta Badia (ITA)
17-18 december//  Europa Cup Reuzenslalom Val di Fassa (ITA)
20 december // World Cup Reuzenslalom Saalbach (AUT)
21-22 december // Europa Cup Super-G Saalbach (AUT)

JANUARI 2019
12 januari // World Cup Reuzenslalom Adelboden (SUI)
14-15 januari // Europa Cup Reuzenslalom Reiteralm (AUT)
17 januari // Europa Cup Reuzenslalom Kronplatz (ITA)
30-31 januari // Europa Cup Reuzenslalom Val d’Isere (FRA)

FEBRUARI 2019
3 februari // World Cup Reuzenslalom Garmisch-Partenkirchen (GER)
6 februari // World Ski Championships Super-G Are (SWE)
11 februari // World Ski Championships Alpine Combined Are (SWE)
15 februari // World Ski Championships Reuzenslalom Are (SWE)
22-24 februari // World Cup Combined, Super-G, Reuzenslalom Bansko (BUL)

MAART 2019
1-2 maart // Europa Cup Reuzenslalom Oberjoch (GER)
6-7 maart // Europa Cup Super-G, Combined Hinterstoder (AUT)
9 maart // World Cup Reuzenslalom Kranjska Gora (SLO)
11 maart // Europa Cup Reuzenslalom Kranjska Gora (SLO)
16-17 maart // Europa Cup Super-G Sella Nevea (ITA)
Funäsdalen, Zweden - Nadat de eerste wereldbekerwedstrijd in Sölden werd afgelast door het slechte weer, lijkt nu het wedstrijdseizoen van start te ga
...

News

J.Lindeberg nieuwe kledingpartner van Maarten Meiners
 
Het kledingmerk J.Lindeberg en alpine skiër Maarten Meiners zijn een samenwerking aangegaan. Komende winter zal Meiners op en naast de piste te zien zijn in speciaal geselecteerde outfits van het Zweedse kledingmerk. Het winterseizoen staat voor de deur en Meiners kijkt al uit naar de eerste World Cup in Sölden, Oostenrijk op 28 oktober. ‘Ontzettend gaaf om met dit prachtige merk samen te werken. De kleding is echt fantastisch; het ziet er goed uit en is technisch van hoogstaande kwaliteit. Ik eis veel van mijn kleding en materiaal, daarom kies ik alleen voor het beste.’ Samen met POC en Hestra kan Meiners nu met J.Lindeberg in geheel Zweedse stijl toewerken naar het WK in Åre in februari 2019.
 
Maarten Meiners is een van de meest succesvolle Nederlandse alpine skiers aller tijden. In zijn carrière heeft hij met top 10 resultaten in Europa Cup en Junioren Wereldkampioenschappen en een top 20 resultaat bij de Wereldkampioenschappen unieke prestaties behaald. Meiners staat op dit moment op plek 58 op de wereldranglijst op de reuzenslalom, ook hier de eerste Nederlander in de top 100. Meiners heeft de ambitie om in de komende jaren een plek in de top 30 van de wereldranglijst veroveren. Zondag 28 oktober zal Maarten Meiners deelnemen aan de seizoensopening tijdens de Werelbekerwedstrijd in Sölden.
 
Meiners heeft naast zijn ski carrière een Universitaire bachelor afgerond in Finance aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast ervaring met het geven van ski clinics en presentaties voor zijn sponsors als ERU Prestige, Audi en Active Professionals. Meiners maakt dit seizoen deel uit van Team Global Racing. In de samenwerking met J.Lindeberg zal komende winter professionele foto- en video content worden gemaakt.
 
Meer informatie over J.Lindeberg op www.jlindeberg.com
 
Het kledingmerk J.Lindeberg en alpine skiër Maarten Meiners zijn een samenwerking aangegaan. Komende winter zal Meiners op en naast de piste te zie
...

News

Drie overwinningen in Mt Hutt op Super-G voor Meiners
5 september 2018 - Mt Hutt, Nieuw Zeeland
Maarten Meiners heeft voor een sensatie gezorgd door drie Super-G wedstrijden te winnen op één dag! De wedstrijden stonden gepland op 3 en 4 september maar slecht weer zorgde voor uitstel. Twee wedstrijden maakten deel uit van het Australie-Nieuw Zeeland-Cup programma en die waren het wachten waard. Deze overwinningen gaven Meiners 13 en 14 FIS punten, zijn beste resultaten tot nu toe. De Super-G ANC overwinning geeft hem ook startnummer 31 in de andere continental cup wedstrijden komende winter. ‘Dit is echt waanzinnig! Ontzettend blij met deze resultaten, ik maak hierdoor een grote stap op de wereldranglijst. Het was een lange dag maar erg blij met deze uitslagen en de vooruitgang die ik deze 6 weken heb geboekt in Nieuw Zeeland.’

Meiners is uiteindelijk op de 2e plaats geëindigd in de overall uitslag van de Australië-Nieuw Zeeland-Cup met alle disciplines bij elkaar opgeteld. Voor het eerst staat hij nu in de top 100 van de wereldranglijst op het onderdeel Super-G. Volgende week reist Meiners terug naar Nederland waarna de sneeuwtraining begin oktober wordt hervat in Sölden, Oostenrijk ter voorbereiding op de eerste World Cup van komende winter.
5 september 2018 - Mt Hutt, Nieuw Zeeland
Maarten Meiners heeft voor een sensatie gezorgd door drie Super-G wedstrijden te winnen op één dag! De
...

News

Podium voor Meiners bij Continental Cup in Nieuw Zeeland

28 Augustus - Queenstown, Nieuw Zeeland
Maarten Meiners heeft een gedeelde derde plaats behaald tijdens de reuzenslalom in Coronet Peak meetellend voor de Australia-New Zealand-Cup. Meiners deelde de derde plek met landgenoot Steffan Winkelhorst. De wedstrijd werd gewonnen door Adam Zampa, de Belg Sam Maes werd tweede. ‘Ontzettend gaaf dat ik mijn eerste podiumplek in een Continental Cup behaald heb. Ik heb een goede zomer training gehad en heb constante goede resultaten behaald.’

Met een 9e plek tijdens de laatste reuzenslalom behaalde Meiners overall de derde plek in het eindklassement van de reuzenslalom van de Australia-New Zealand-Cup.

Komende week staan in Mt Hutt de Super-G wedstrijden op het programma.

28 Augustus - Queenstown, Nieuw Zeeland
Maarten Meiners heeft een gedeelde derde plaats behaald tijdens de reuzenslalom in Coronet Peak meetellend voor de Austr...

News

Meiners dichtbij het podium bij eerste Continental Cups in Australië
Mount Hotham 22 augustus 2018 
Na intensieve trainingen met Team Global Racing in Nieuw Zeeland, zijn Meiners en het team naar Australië gevlogen voor de Australia-New Zealand-Cup wedstrijden. De afgelopen dagen heeft Meiners in Mount Hotmal op de reuzenslalom twee maal de vierde plaats behaald. De wedstrijden werden gewonnen door Adam Zampa uit Slowakije. Meiners kwam bij de tweede reuzenslalom wedstrijd met slechts 0.39 seconde achterstand over de finish. Bovendien werden zijn teamgenoten Nicolas Iliano (Zwitserland) en Sam Maes (België) waren tweede en derde.
 
De resultaten leverden Meiners 10 en 13 FIS punten op. Dichtbij een directe verbetering maar toch was Meiners tevreden. ''Door de vele sneeuwval was de piste relatief zacht en niet makkelijk te skiën. Toch lukte het mij om snelle tijden neer te zetten, daar ben ik blij mee.'' Deze punten zijn ook al een goede stap voor seizoen 2019-2020 aangezien de Continental Cup wedstrijden belangrijker worden dan FIS wedstrijden in wereldranglijst.
 
Komende week staan nog twee reuzenslaloms op het programma in Coronet Peak, Nieuw Zeeland.
Mount Hotham 22 augustus 2018 
Na intensieve trainingen met Team Global Racing in Nieuw Zeeland, zijn Meiners en het team naar Australië gevlogen voo
...

News

Duurtest Audi Q2

De afgelopen twee winters heb ik in een opvallende gele Audi Q2 mogen rijden, tijd om de balans op te maken. Ik ben vooral gefascineerd door techniek en dynamiek van de Audi. Ongelofelijk hoe er keer op keer stappen gemaakt kunnen worden. Dit is ook een van de redenen waarom deze Audi zo’n goede match is met mij. Ik ben ontzettend veel onderweg in de bergen, door de stad en op de snelweg. Hierdoor heb ik een veelzijdige auto nodig. De Audi Q2 is een eigenzinnige auto met scherpe randjes en een eigen karakter. Daarnaast past de opvallende gele kleur natuurlijk perfect bij mijn ERU Prestige kaashelm.

 

De vooruitziende blik van de auto is geweldig. Gedurende het skiseizoen maak ik enorm veel kilometers tussen de verschillende skigebieden. Vaak is dit vroeg in de ochtend met winterse omstandigheden. De LED lampen geven een enorme grote hoeveelheid licht en met de meesturende koplampen kun je erg goed anticiperen, iets wat in het skiën ook erg belangrijk is. De Adaptive Cruise control past daarnaast de snelheid aan op de voorganger. Vooral in files op de snelweg is dit erg fijn, bijvoorbeeld tijdens de langere ritten tussen Nederland en Oostenrijk. De Audi pre sense grijpt ook nog eens in als de voorganger harder remt dan je zou denken. Alleen bij zware sneeuwval hebben de sensoren het natuurlijk lastig. Een nadeel is wel dat de cruisecontrol op de Autobahn niet hoger dan 200km/h kan worden ingesteld. Echter zal dit waarschijnlijk alleen maar voor enkele skiënde snelheidsduivels een opmerking zijn.

 

Het viel mij op dat de auto oprecht zeer dynamisch is. Zelfs voor een auto die iets hoger op z’n poten staat, voelt het zwaartepunt laag en blijft de carrosserie erg stabiel in de bochten. Het pure rijplezier komt daardoor in deze auto echt naar voren op de vele bergpassen, bijna net zo leuk als reuzenslalom op een strak geprepareerde ijzige piste. Je levert echter geen rijcomfort in, want na een lange trainingsdag kun je zeer comfortabel terugrijden. In de efficiency mode is de auto opmerkelijk zuinig.

 

De voorsprong door techniek komt niet alleen in het rijgedrag naar voren maar ook aan de binnenzijde. De virtuele cockpit geeft het dashboard nieuwe dimensies. Het persoonlijke interieur kun je aanpassen aan je stemming met de verschillende instelbare kleuren. Al met al een fantastische auto om in te rijden.

 

#untaggable

Voor meer informatie, kijk op audi.nl

 

De afgelopen twee winters heb ik in een opvallende gele Audi Q2 mogen rijden, tijd om de balans op te maken. Ik ben vooral gefascineerd door techniek en dynamie

...

News

Plaats 56 wereldranglijst voor Meiners

Innsbruck- 1 juli 2018
De goede resultaten van Maarten Meiners aan het einde van afgelopen seizoen zijn nu officieel doorgevoerd in de wereldranglijst. Daarbij staat hij op plek 56 op de reuzenslalom. Nog nooit stond een Nederlander in de top 100 en hiermee verbetert hij zijn eigen beste positie ooit. Deze sprong geeft een goede uitgangspositie voor komend seizoen door betere startposities in World Cup en Europa Cup. 'Deze stap was noodzakelijk om bij mijn doel te komen; de top 30 in de wereldbeker. Ik ben erg blij dat dit gelukt is en inmiddels ben ik hard aan het trainen om komend seizoen weer een stap te zetten'.

Inmiddels zijn de eerste ski dagen met Team Global Racing reeds achter de rug. Er wordt 20 juli afgereisd naar Nieuw Zeeland om daar de training in winterse omstandigheden voort te zetten.

Innsbruck- 1 juli 2018
De goede resultaten van Maarten Meiners aan het einde van afgelopen seizoen zijn nu officieel doorgevoerd in de wereldranglijst. Daarbij ...

News

Meiners tekent bij Team Global Racing
SÖLDEN - Maarten Meiners skiet komend seizoen voor Team Global Racing. De laatste maanden van afgelopen seizoen heeft Meiners al deels samengewerkt met het team, dat heeft tot direct resultaat geleid. ‘Na het uitvallen van serviceman en trainer afgelopen februari heb ik de samenwerking opgezocht met dit team. De samenwerking verliep erg soepel en de uit Amerika afkomstige trainer, wonend in Sölden, Oostenrijk heeft mij gelijk een stap verder kunnen helpen. Ik voel me ontzettend thuis in het team en hoop met hen de volgende stap te gaan maken naar de top 30 in de World Cup.

Team Global Racing is een gepassioneerd team met Paul Epstein als oprichter en hoofdtrainer. Zijn missie is skiërs die geen nationaal team hebben of niet in het nationale team zitten te begeleiden naar de top 30 van de wereld. Het is een zeer professioneel team dat de behoeften van top atleten kan vervullen. Hierdoor is het een mooie samengestelde groep van skiërs uit Nederland, België, Oostenrijk, Zwitserland en Australië. Komende zomer zal Meiners zich voorbereiden tijdens verschillende training stages in Oostenrijk en Nieuw Zeeland. Het winter-wedstrijdseizoen start 28 oktober met de World Cup in Sölden, Oostenrijk in de thuisbasis van het team. Komend seizoen zal vooral gefocust worden op World Cup en Europa cup wedstrijden met als hoogtepunt het WK in Åre, Zweden in februari.

Meer informatie over Team Global Racing is te vinden op http://www.teamglobalracing.com 
SÖLDEN - Maarten Meiners skiet komend seizoen voor Team Global Racing. De laatste maanden van afgelopen seizoen heeft Meiners al deels samengewerkt met het
...

News

Sensatie compleet voor Meiners, 9,62 FIS punten in Noorwegen
Aal, NOORWEGEN - Maarten Meiners heeft de afgelopen dagen zijn lange seizoen afgesloten met een aantal sensationele hoogtepunten. Na de overwinning en 8.00 FIS punten besloot hij af te reizen naar Zweden en Noorwegen om zijn tweede resultaat op de reuzenslalom te verbeteren. De wereldranglijst wordt namelijk opgemaakt aan de hand van de twee beste FIS resultaten in een seizoen en is belangrijk voor startposities in World Cup en Europa Cup.
 
Allereerst won Meiners de Skistar Mr. Skifuntastic FIS reuzenslalom in Saelen, Zweden en behaalde daarmee 11,43 FIS punten. Na een achterstand van 0,6 seconde na de eerste run, kon hij een super goede tweede run neerzetten en kon hij zodoende de overwinning pakken. ‘Dit was een fantastische start van de trip naar Scandinavië. De kleine onzuiverheden van de eerste run kon ik omzetten in een super goede tweede run. Deze was foutloos en ik kon uit elke bocht snelheid maken op de relatief vlakke piste, dit is een geweldig gevoel.’ Aan start stonden onder andere de Zweedse reuzenslalom specialist Matts Olsson en Olympisch kampioen Andre Myhrer.

 

Het doel van de reis was al geslaagd maar Meiners wilde nog meer. De tweede plaats bij de FIS reuzenslalom in Aal, Noorwegen op 0,09 seconde van de winnaar gaf hem sensationele 9,62 FIS punten. ‘Dit is echt waanzinnig! Hierdoor kom ik op een gemiddelde van 8,81 FIS punten op de wereldranglijst en hierdoor maak ik een mega grote stap. Fantastisch voor de uitgangspositie volgend seizoen.’ Meiners zette een zeer goede eerste run neer en stond aan de leiding. Tijdens de tweede run waren de sneeuwomstandigheden erg lastig door de hoge temperaturen. Hij maakte een kleine fout, maar wist zich desalniettemin als tweede te plaatsen. ‘Het was niet makkelijk in de tweede run, toch ontzettend blij met dit resultaat. Ik moest zonder trainer en zonder serviceman afreizen naar Scandinavië, dit maakte het heel vermoeiend aan het einde van een lang seizoen. Ik kon me nog goed opladen maar ben ook blij dat ik na deze fantastische resultaten nu rust kan nemen om mij vervolgens op volgend seizoen voor te bereiden.’


Aal, NOORWEGEN - Maarten Meiners heeft de afgelopen dagen zijn lange seizoen afgesloten met een aantal sensationele hoogtepunten. Na de overwinning en 8.00 FIS
...

News

Overwinning en 8.00 FIS punten voor Meiners in Krvavec
KRVAVEC, SLOVENIË - Maarten Meiners heeft de reuzenslalom gewonnen bij de Sloveense kampioenschappen in Krvavec. Na de eerste run ging Meiners aan de leiding en kon zijn voorsprong uitbouwen tot 0.68 seconde na de tweede run. 'Dit is waanzinnig! Mijn beste resultaat ooit in een ontzettend sterk veld. Erg blij met dit resultaat. Het zat niet altijd mee dit seizoen, dit is loon na hard werken.'
 
Het seizoen is nog niet voorbij. Meiners skiet tot half april wedstrijden waaronder de Duitse en Zwitserse kampioenschappen reuzenslalom. 'Ik ben nog steeds gemotiveerd aan het einde van het seizoen en heb nog energie om een paar keer gas te geven. Nog een keer zo'n resultaat zou fantastisch zijn voor de wereldranglijst en voor de startpositie in de World Cup volgend seizoen. Daar ga ik voor!'
KRVAVEC, SLOVENIË - Maarten Meiners heeft de reuzenslalom gewonnen bij de Sloveense kampioenschappen in Krvavec. Na de eerste run ging Meiners aan de leidi
...

News

Meiners skiet Europa Cup punten in Super-G als eerste Nederlander met plaats 25
SOLDEU, ANDORRA - Maarten Meiners heeft afgelopen vrijdag zijn eerste Europa cup punten behaald op de Super-G. 'Tijdens de reuzenslalom skiede ik niet naar behoren, maar bij de Super-G ging het goed en is deze 25e plek een mooie opsteker. Volgens mij ben ik de eerste Nederlander ooit die Europa Cup punten pakt op de Super-G.' Vooral de onderste helft was technisch, daar kwamen de kwaliteiten van Meiners naar boven met een 15e tussentijd. 'Voor mij is dit resultaat een kleine stap in de goede richting maar mijn doelen liggen natuurlijk hoger.'
 
Komende weken staan er nog meerdere open 'National Championships' op het programma in Duitsland, Slovenië en Oostenrijk. Meiners kan hier belangrijke FIS punten behalen voor de wereldranglijst.
SOLDEU, ANDORRA - Maarten Meiners heeft afgelopen vrijdag zijn eerste Europa cup punten behaald op de Super-G. 'Tijdens de reuzenslalom skiede ik niet naar behor
...

News

Meiners behaalt met plaats 37 zijn beste World Cup klassering op de reuzenslalom in Kranjska Gora, Slovenië

KRANJSKA GORA, SLOVENIE - Maarten Meiners heeft afgelopen zaterdag zijn beste klassering in de World Cup behaald. Hij skiede in erg moeilijke omstandigheden met startnummer 61 naar de 37e tijd in de eerste run. Daarmee kwam hij een seconde tekort voor een klassering bij de top 30. ‘Ik ben weer goed aan het skiën, dit is weer een stap in de goede richting maar vandaag was het nog net niet genoeg. Vooral het eerste steile deel was erg lastig, veel skiërs gingen daar in de fout. Ik nam net iets te weinig snelheid mee naar het eerste vlakke stuk. Dit soort kleine foutjes eruit halen en een paar kleine dingen beter, dan zit ik bij de top 30. Ik heb het gevoel dat dit weer mogelijk is.’ 

Meiners kwam afgelopen weken beter in vorm. Bij de Europa cup in St. Moritz zette hij ook al een goede 2e run neer, daar maar een seconde achter de winnaar Thomas Tumler uit Zwitserland. ‘Stap voor stap gaat het nu duidelijk in de goede richting. Komende weken staan er nog veel wedstrijden op het programma, daar wil ik nu ook gaan knallen!’ Meiners is in Kranjska Gora gebleven voor de FIS wedstrijden die op het programma staan. Daarna volgen Europa Cup wedstrijden in Berchtesgaden, Duitsland en de finale in Soldeu, Andorra.

 

KRANJSKA GORA, SLOVENIE - Maarten Meiners heeft afgelopen zaterdag zijn beste klassering in de World Cup behaald. Hij skiede in erg moeilijke omstandigheden met

...

News

Gouden Ledecka had niks te zoeken op de Olympische Spelen

Ester Ledecka heeft vriend en vijand verbaasd door de gouden medaille te behalen op het onderdeel Super-G tijdens het alpine skien. De 22-jarige staat 128ste op de Super-G wereldranglijst. Ledecka is een bijzonder geval aangezien ze naast de wereldbekerwedstrijden van het alpine skien ook actief is bij het alpine snowboarden. Niet onverdienstelijk aangezien ze bij het snowboarden meerdere wereldbeker overwinningen op haar naam mocht schrijven, naast het feit dat ze de regerend wereldkampioen is. Echter bij het alpine skien was ze tot nu toe minder succesvol met een 24e plaats op de Super-G in Bad Kleinkirchheim als beste klassering tijdens de kwalificatieperiode. Op de afdaling deed ze het wel een stuk beter en skiede 3 maal een top 30 resultaat, namelijk 7e, 13e, 17e. 

Het NOC*NSF hanteert een beleid dat focust op kansrijke sporten of atleten. Bij het alpine skien is bepaald dat er 1x een top 8 of 2x een top 16 klassering tijdens de World Cup of wereldkampioenschappen behaald moet worden. Ledecka voldeed niet aan deze eis op de Super-G en had voor Nederland niet eens uit mogen komen op het onderdeel waar zij de gouden medaille mee naar huis nam. Ledecka behaalde tijdens het onderdeel parallel reuzenslalom bij het snowboarden haar tweede gouden medaille en wordt daardoor de eerste atleet die bij twee verschillende wintersporten goud haalt tijdens dezelfde spelen.

Is Ledecka nu een uitzondering bij het alpine skien? Nee, bijvoorbeeld Andrew Weibrecht won brons bij de Super-G tijdens de spelen van Vancouver en zilver in Sochi, beide keren kwam hij in de World Cup niet verder dan een 11e plek op de Super-G voorafgaand aan de spelen in Vancouver en zelfs maar een 18e plek voor de spelen van Sochi. Ook hij voldeed daardoor niet aan de eisen van het NOC*NSF.

Maar dan komt eindelijk de hamvraag; wat wil men in Nederland op topsport niveau? Heeft Jorrit Bergsma de zilveren medaille gewonnen op de 10 kilometer of de gouden verloren? Heeft Sven Kramer, de beste schaatser van de afgelopen jaren gefaald op de 10 kilometer of hoort hij met een 6e plek nog steeds gewoon bij de wereldtop en wint hij zijn unieke derde gouden medaille op de 5 kilometer? Vinden we de emoties in de sport en de weg die een sporter aflegt, er alles voor geeft om die ene dag te schitteren inderdaad prachtig of gaan we alleen voor die gouden medaille? Is het terecht dat in een wereldwijde sport als het alpine skien waar bij de spelen 110 heren aan start staan tov 12 heren op die 10 kilometer er alleen voor medailles wordt gestreden vanuit een land waar het hoogste punt, de Vaalserberg waar sneeuw ver te zoeken is, op 322,4 meter ligt? Is het terecht dat Adriana Jelinkova niet naar de spelen mag terwijl ze 3 keer een top 30 klassering behaald in de World Cup tussen de grote skilanden? Dacht Dave Ryding ooit op het World Cup podium te komen? Nee, maar hij is jarenlang keihard blijven werken en het is hem wel gelukt!

Het is inmiddels ruim 60 jaar geleden dat Nederland vertegenwoordigd is op het onderdeel alpine skiën. De laatste Nederlandse skiërs waren Margriet Prajoux

Boema, Peter en Dick Pappenheim in 1952. Toch best opmerkelijk, aangezien er toch een aantal Nederlandse skiërs rondlopen die hier niet zouden misstaan. Sterker nog, de namen ‘Maarten Meiners’, ‘Steffan Winkelhorst’ en ‘Adriana Jelinkova’ vallen regelmatig onder de atleten en coaches uit toplanden zoals Oostenrijk, Italië, Amerika en Zwitserland. Zij vragen zich af waarom Nederland hen niet uitzendt naar de Olympische Spelen.

Bij het vaststellen van de nationale prestatie-eisen wordt zo veel als mogelijk de kwalificatiesystematiek van de IF gevolgd. Dit om amateursporter van De Olympische Spelen te weren. Elke deelnemende atleet moet op een verantwoordelijk manier kunnen deelnemen aan zijn of haar sport. Bij het skiën moet je daarvoor op de wereldranglijst tot de top 500 van jouw discipline behoren. De nationale olympische commitees kunnen hiervan afwijken. Het NOC*NSF bepaalt een kwalificatie eis van een top 8 klassering of twee maal top 16 bij een World Cup of WK.

Nee, we willen geen ‘Eddie the Eagle’ maar ik had graag Nederland willen vertegenwoordigen op de spelen en een top 30 resultaat willen en kunnen neerzetten tussen de grote alpenlanden. Hier ga ik dus ook keihard voor werken en in Peking ga ik dat laten zien!

Ester Ledecka heeft vriend en vijand verbaasd door de gouden medaille te behalen op het onderdeel Super-G tijdens het alpine skien. De 22-jarige staat 128ste op

...

News

Geen olympische spelen voor Meiners maar andere doelen

Het is Maarten Meiners niet gelukt om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Peyongchang in Zuid Korea. De eisen van het NOC*NSF werden niet gehaald. ‘Er worden zware eisen gesteld. Alleen medaillekandidaten mogen voor Nederland naar de spelen, dit betekent kwalificatie bij 1x top 8 of 2x top 16 bij een World Cup of WK. Mijn beste resultaat was een 20e plek bij het WK in Schladming en vorig seizoen stond ik 25e na de eerste run bij het WK in St. Moritz op de reuzenslalom. Ik ben trots dat ik een aantal keer heb laten zien dat ik bij de top 30 van de wereld kan skien. Dit is de maatstaf bij het alpine skien en daar zit ik soms bij of dichtbij. Ik vind het natuurlijk ontzettend jammer dat dit niet genoeg is voor het NOC*NSF om mij uit te zenden naar de spelen en dat ik de top 16 nog niet gehaald heb.’

Intussen heeft Meiners een aantal FIS wedstrijden geskied en daarbij meerdere podiumplekken behaald. ‘Het is voor mij nu zaak om verder te gaan met mijn normale trainings- en wedstrijdritme. Via FIS- en Europa Cup wedstrijden ga ik punten behalen om hoger op de wereldranglijst te komen en daardoor mijn startpositie in de World Cup te verbeteren. Met mijn relatief hoge startnummer bij de wereldbekerwedstrijden was het dit seizoen lastig om naar voren te komen. Vorig jaar bij het WK waren er perfecte sneeuwomstandigheden maar dat is niet altijd het geval.’

Meiners kijkt direct vooruit naar zijn komende wedstrijden. ‘Er staan dit seizoen nog vele wedstrijden op het programma om die punten te scoren. Daarnaast wil ik volgend seizoen weer gaan knallen op het WK in Are in Zweden. Zo’n WK blijft voor het alpine skien het grootste evenement. Mijn doel blijft om in de top 30 van de wereldranglijst te komen bij het alpine skien en mij dan uiteindelijk te kwalificeren voor de volgende spelen van Peking in 2022.

Het is Maarten Meiners niet gelukt om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Peyongchang in Zuid Korea. De eisen van het NOC*NSF werden niet gehaald

...

News

Mist en rugproblemen weerhouden Meiners van start in World Cups
Tijdens de Super-G World Cup in Val Gardena werd de wedstrijd halverwege stilgelegd vanwege de weersomstandigheden. De mist zorgde al voor wisselend zicht tijdens het eerste deel van de wedstrijd maar werd later te hevig om de veiligheid van de deelnemers te garanderen. ‘Erg jammer dat ik niet de kans heb gehad om de wedstrijd mee te skien. Ik was benieuwd naar mijn snelheid in de Super-G, de sneeuwkwaliteit was erg goed en bood kansen voor hogere startnummers. Het weer kun je niet beïnvloeden en dit moet je dus ook gewoon accepteren, het is niet anders.’ Aangezien de top 30 gestart was, is het een geldige wedstrijd geworden, ook al werd de wedstrijd na startnummer 38 gestaakt.
 
Op zaterdag, een dag voor de World Cup reuzenslalom in Alta Badia, begonnen de rugproblemen bij Meiners. Tijdens de tweede run vrijskiën op de wedstrijdpiste ging het mis. ‘Op het laatste deel van de piste schoot het erin. Elke beweging is pijnlijk en helaas heb ik nu even rust nodig. Ik verwacht 2 weken pauze en hoop dan weer belastbaar te zijn. Erg jammer, ik had veel vertrouwen opgebouwd. De piste en de sneeuwcondities zagen er goed uit in Alta Badia, de course set zou mij liggen en top 30 was mogelijk geweest met hoog startnummer. Er zijn in januari nog 2 kansen op kwalificatie voor de Olympische Spelen in Peyongchang, de reuzenslalom in Adelboden en de super-G in Kitzbühel. Ik ga hard werken om daar weer fit aan start te kunnen staan.’
Tijdens de Super-G World Cup in Val Gardena werd de wedstrijd halverwege stilgelegd vanwege de weersomstandigheden. De mist zorgde al voor wisselend zicht tijde
...

News

Meiners aan start bij World Cup Super-G in Val Gardena en reuzenslalom in Alta Badia
Maarten Meiners start komend weekend bij de FIS World Cup wedstrijden in Italië. Op vrijdag vindt de Super-G plaats in Val Gardena en op zondag de reuzenslalom in Alta Badia. Meiners bevindt zich op dit moment al in Val Gardena voor de downhill trainingen. 'Ontzettend gaaf om terug te zijn op de Saslong piste. Ik doe de training om aan de piste en de snelheid te wennen. Dit is perfecte een voorbereiding voor de Super-G.'
 
Er zitten veel sprongen in het parcours, onder andere de legendarische kamelensprong. Twee sprongen kort achter elkaar, waarbij de tweede sprong circa 50-60 meter ver is.
 
De volgende stop van het wereldbeker circus in de prachtige dolomieten is Alta Badia. Meiners debuteerde hier in de World Cup in 2012. 'Toentertijd was het een enorme stap. Nog nooit had ik zo'n lange en ijzige piste geskied. Ik kan me nog goed herinneren dat ik enorm onder de indruk was en halverwege al uitgeput.  Dit gaf mij ontzettend veel motivatie. Inmiddels ben ik gelukkig een stuk sterker en kijk ik er naar uit om een van mijn favoriete pistes zondag te gaan aanvallen.'
Maarten Meiners start komend weekend bij de FIS World Cup wedstrijden in Italië. Op vrijdag vindt de Super-G plaats in Val Gardena en op zondag de reuzensl
...

News

Zware omstandigheden bij World Cup Val d'Isere
Zware sneeuwval maakte het afgelopen weekend ontzettend moeilijk in Val d'Isere. De World Cup staat al bekend als een zeer lastige piste maar met slecht zicht werd het nog eens extra moeilijk. De Nederlanders Maarten Meiners en Steffan Winkelhorst waren daardoor ook niet tevreden over hun eigen prestaties. Meiners eindigde op plek 49 op de reuzenslalom en kwam te kort voor een 2e run. 'Ik vond het een moeilijke piste; stijl en elke bocht anders hangend met ook nog veel overgangen. De poorten bovendien erg moeilijk gestoken. Ik begin weer steeds beter te skiën maar nog niet goed genoeg voor deze piste, dan komen oude fouten terug. Ik maakte een aantal grote fouten en verloor daardoor veel tijd. Verder blijven werken, dan komt het goed.'
 
Bij de slalom op zondag was het nog harder aan het sneeuwen. Er werd wel 60 cm sneeuw voorspeld. Winkelhorst knokte zich ook naar de finish en behaalde plek 47 op de slalom. Na grote fouten verloor hij te veel tijd om zich voor de tweede run te kwalificeren.
 
Meiners zal deze week aan start staan bij de World Cup Super-G in Val Gardena en de reuzenslalom in Alta Badia. Voor Winkelhorst staan een aantal Europa Cup slaloms op het programma met de World Cup slalom in Madonna di Campiglio als afsluiter, waar hij vorig jaar zijn World Cup debuut maakte.
Zware sneeuwval maakte het afgelopen weekend ontzettend moeilijk in Val d'Isere. De World Cup staat al bekend als een zeer lastige piste maar met slecht zicht we
...

News

Meiners aan start bij World Cup in Val d’Isere
Komende zaterdag zal Maarten Meiners aan start staan bij de World Cup reuzenslalom in Val d’Isere. Vorige week wist Meiners een FIS reuzenslalom te winnen op de Reiteralm en bewijst daarmee dat hij goed in vorm is. ‘We hebben ook goed kunnen trainen op een ijzige piste op de Reiteralm en ik voel me sterk. Het wordt zeker niet makkelijk in Frankrijk maar het doel is om bij de top 30 te eindigen.’ Ook Steffan Winkelhorst zal zondag aan start staan op de slalom met hetzelfde doel.
 
De legendarische Face de Bellevarde is een van de moeilijkste pistes van het wereldbekercircuit. Het is de gemiddeld steilste reuzenslalom piste van het seizoen. Wanneer deze ook nog eens extreem ijzig geprepareerd wordt, kun je hoogstaand spektakel verwachten. Overigens zijn op deze piste in 1992 de olympische spelen gehouden en in 2009 de wereldkampioenschappen.
 
Er wordt behoorlijk veel sneeuw voorspeld in de komende dagen in de Franse alpen. De piste ligt er op dit moment ontzettend goed bij en de piste crew gaat er alles aan doen om de nieuwe sneeuw uit het parcours te verwijderen.

De wedstrijden in Val d’Isere zijn live op Eurosport. De eerste run start om 9:30 uur en de tweede run om 12:30 uur.
 
Komende zaterdag zal Maarten Meiners aan start staan bij de World Cup reuzenslalom in Val d’Isere. Vorige week wist Meiners een FIS reuzenslalom te winnen
...

News

Maarten Meiners wint FIS reuzenslalom Reiteralm
Maarten Meiners heeft de FIS reuzenslalom op de reiteralm gewonnen. Na de eerste run stond hij nog op de 3e plaats maar na een sterkte tweede run kon hij de winst op zijn naam schrijven. Twee jaar geleden wist Meiners ook al twee wedstrijden te winnen op de Reiteralm. Het voelt daardoor ook als thuis. 'Ik heb hier op jonge leeftijd al veel geskied en we komen hier vaker om te trainen. Ik ben weer goed in vorm aan het komen en deze overwinning bevestigt dat en geeft vertrouwen. De piste was in optimale conditie, erg hard en met water geprepareerd, daar houd ik van.'
 
Meiners traint nog een aantal dagen op dezelfde piste voordat hij afreist naar Frankrijk voor de World Cup in Val d'Isere.

Maarten Meiners heeft de FIS reuzenslalom op de reiteralm gewonnen. Na de eerste run stond hij nog op de 3e plaats maar na een sterkte tweede run kon hij de win
...

News

Beste Nederlandse alpineskiër Maarten Meiners en Active Professionals gaan samenwerking aan.

Maarten Meiners, dagelijks bezig beter te worden dan de dag ervoor, dat is iets waar Active Professionals ook mee bezig is. Active Professionals, onderweg om dé intelligence organisatie van Nederland te worden, met haar missie: “Expansion. Always, in all ways.” en dat is waar Maarten en Active Professionals elkaar tegenkomen. Kernwoorden die zij verder in elkaar herkennen en waarden die ze delen zijn: talent, kansen pakken/bieden, groei/ontwikkeling, ambitie, grenzen verleggen, durf, doelgericht en geef niet op.

Het Rotterdamse IT bedrijf, groots in Business, Operational en Sustainability Intelligence heeft door haar ‘act’ karakter vele overeenkomsten met de skiënde topsporter. Alpine skiën is een spectaculaire sport met snelheden tot 150 km/h  in de afdaling waardoor je ontzettend snel moet kunnen reageren op veranderende omstandigheden. ‘Als skiër ben ik elke dag bezig om mijzelf te ontwikkelen. Door grenzen te verleggen en challenges aan te gaan kom ik stap voor stap dichter bij mijn doel.’ Deze doelgerichte mindset komt overeen met de werkvloer in Rotterdam; Successful People Act. #WeAreACTive.  

Maarten Meiners zal mede gesponsord worden door Active Professionals en als active professional ingezet worden zodat ons merk de ‘act’ uitstraling van deze topsporter krijgt, onder andere via social media. Het logo van Active Professionals zal te zien zijn op het officiële racepak, teamkleding en website van Maarten Meiners.

Deze samenwerking is medemogelijk gemaakt door SuperRebel.

Maarten Meiners, dagelijks bezig beter te worden dan de dag ervoor, dat is iets waar Active Professionals ook mee bezig is. Active Professionals, onderweg om d&

...

News

Maarten’s Monthly Nieuw Zeeland

Afgelopen zomer ben ik afgereisd naar Nieuw Zeeland. Verder weg van huis kun je naar mijn weten niet reizen om te gaan skiën. Op het zuidelijk halfrond is het winter tijdens onze zomer. Hierdoor kunnen we trainen in echte winterse omstandigheden in plaats van de gletsjers in Europa. In het verleden ben ik ook in Chili en Argentinië geweest om een paar weken te trainen in de zomer. Dit jaar hebben we voor Nieuw Zeeland en Australië gekozen omdat daar meer wedstrijden worden gehouden dan in Chili of Argentinië, de zogeheten Australia-New Zealand-Cup (ANC).

Na een paar dagen acclimatiseren in Sydney begonnen de eerste trainingsdagen in Coronet Peak, Nieuw Zeeland fantastisch. Werkelijk waanzinnige omstandigheden, prachtig weer en geweldige sneeuw. De piste uitdagend, stijl met overgangen, iets wat je niet snel tegenkomt op de gletsjers in Europa. Ons team heeft een huis gehuurd waar we zelf konden koken en met een garage voor de serviceman. Al snel voelden we ons thuis in dit prachtige land met schitterende natuur.

Na enkele trainingsdagen stonden de eerste wedstrijden op het programma. De open nationale kampioenschappen van Nieuw Zeeland en FIS wedstrijden. De temperatuur ging omhoog en daardoor waren de pisteomstandigheden verre van ideaal. Desondanks kon ik de 2e plaats behalen bij de FIS reuzenslalom wedstrijd. Een mooi begin in de hobbelige piste maar toch te veel tijdsachterstand ten opzichte van de winnaar om echt goede FIS punten te scoren.

Een week in Thredbo, Australië, brak onze tijd in Nieuw Zeeland in tweeën, om mee te doen aan de eerste ANC wedstrijden. Het had een aantal dagen flink gesneeuwd maar bij ons scheen gelukkig de zon. Prachtige dagen voor het groot aantal toeristen die uit Sydney een paar dagen gaan skiën. Echter voor ons helaas geen mogelijkheden om de piste met water te preparen en dus erg zachte omstandigheden. Niet echt mijn ding en geen slechte resultaten maar niet ver genoeg naar voren kunnen eindigen. Als sporter ben je toch altijd erg gedreven om dat extra stapje naar voren te maken.

Terug in Nieuw Zeeland de volgende ANC wedstrijden; reuzenslalom in Coronet Peak waar we al meerdere trainingsdagen gehad hebben en Super-G in Mt Hutt. De eerste reuzenslalom werd een paar dagen uitgesteld vanwege het weer maar toen mochten we echt aan de bak! Goede bochten maar een paar foutjes maakte net geen top resultaten maar wel gevoel waarop je kunt bouwen. De Super-G wedstrijden in Mt Hutt werden helaas afgelast vanwege te veel wind. Uiteindelijk ben ik zeer tevreden met de gehele trip van bijna 7 weken. Veel skidagen waarop we op verschillende omstandigheden veel meters hebben kunnen maken op de nieuwe reuzenslalom ski’s. Na dit harde werken hebben we een prachtige omweg gemaakt via de Fiji eilanden, waar we 5 dagen hebben kunnen uitrusten op het strand. Hieronder een aantal foto’s van deze trip.

Bewaren

Afgelopen zomer ben ik afgereisd naar Nieuw Zeeland. Verder weg van huis kun je naar mijn weten niet reizen om te gaan skiën. Op het zuidelijk halfrond is

...

News

Meiners 2e op FIS reuzenslalom Nieuw Zeeland
Coronet Peak 8 augustus 2017 - Maarten Meiners heeft de 2e plaats behaald bij de FIS reuzenslalom in Coronet Peak in Nieuw Zeeland. Meiners is in Nieuw Zeeland voor goede trainingsomstandigheden en een aantal wedstrijden deze zomer. In het zuidelijk halfrond van de wereld is het nu winter. 'We hebben al een aantal ontzettend goede trainingsdagen gehad. Geweldig om nu ook al op het podium te staan. Hopelijk kan ik deze vorm doortrekken deze zomer, er staan nog meerdere wedstrijden op het programma van de Australia-New Zealand-Cup.'
 
De warme temperaturen maakte de wedstrijd niet makkelijk. De piste was niet in optimale conditie, in tegenstelling tot de eerdere trainingsdagen. Toch was alleen Magnus Walch sneller dan de Nederlander. 'Het was een enorm gevecht van start tot finish. Goed om te zien dat ik ook in dit soort lastige omstandigheden goed uit de voeten kan komen. Hier had ik in het verleden meer moeite mee. Het verklaart wel de grotere tijdsafstand ten opzichte van Magnus, anders was het resultaat beter geweest voor de FIS punten'.
 
De volgende wedstrijden staan in Thredbo, Australië op het programma. Daarna zullen nog een aantal wedstrijden in Nieuw Zeeland volgen.
Coronet Peak 8 augustus 2017 - Maarten Meiners heeft de 2e plaats behaald bij de FIS reuzenslalom in Coronet Peak in Nieuw Zeeland. Meiners is in Nieuw Zeeland
...

News

Maarten’s Monthly; terugblik

Wat gaat zo’n seizoen toch altijd snel! Bijna 60 wedstrijden, 30.000 kilometer in de auto (grootste deel in de gele Audi Q2),  33 vluchten; onder andere naar Kazachstan, Japan en Rusland, vele uren training in de fitness en 54 bakjes ERU Prestige smeerkaas. Enorm veel plezier gehad en kunnen genieten van skiën in de prachtige bergen over de hele wereld. Winst (NK en Universiade) en verlies, hoogtepunten en tegenslagen, de prachtige emoties van de sport.

Hoogtepunt WK
Het WK in Sankt Moritz was het hoogtepunt van het seizoen en een geweldige ervaring. Ik heb nog vele malen die ene fout in de 2e run opnieuw in mijn hoofd afgespeeld, had ik misschien toch te veel risico genomen? Maar aan de andere kant ben ik ontzettend trots om onder zulke druk toch vol gas naar beneden te komen en niet als een watje geskied te hebben. Dit risico heeft soms een teleurstelling als gevolg. Maar wat geweldig om bij de top 30 te eindigen in de 1e run. Dit geeft ontzettend veel vertrouwen en motivatie voor komend seizoen, zo’n geweldig gevoel! Ik heb laten zien dat ik dit kan, maar ik zal nog constanter moeten worden om dit onder verschillende omstandigheden en vaker te kunnen laten zien.

Far-East Cup Japan en Rusland
Bijna een maand zijn we onderweg geweest in Japan en Rusland. Net als de Europa cup wedstrijden, zijn daar Far-East Cup wedstrijden waar wij aan meededen en die interessant kunnen zijn voor punten voor de positie op de wereldranglijst. Inderdaad erg goede kansen gehad op de reuzenslalom maar net niet gepakt door kleine foutjes waardoor ik net te veel tijd verloor.

Wel mijn beste resultaat ooit op de slalom!

National Championship combi en speed

Terug in Europa heb ik aan verschillende wedstrijden meegedaan in Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Slovenië.  Een aantal open nationale kampioenschappen en FIS wedstrijden. Ook hier kon ik mijn beste resultaten ooit halen op de afdaling en combinatie. Hierdoor kom ik op deze disciplines ook op een betere positie op de wereldranglijst.

Dit bevestigt dat mijn algemene skiniveau opnieuw omhoog is gegaan afgelopen seizoen. Echter op mijn focus onderdeel reuzenslalom ben ik matig tevreden met mijn huidige positie.

Nieuwe ski’s
Volgend seizoen is er een kleine regelwijziging voor de reuzenslalom ski’s. De minimale radius wordt teruggebracht van 35 naar 30 meter. Hierdoor wordt het gemakkelijker om een bocht te skiën en fouten kun je sneller herstellen. Je kunt hierdoor een directere lijn skiën en meer risico nemen. De eerste dag na de laatste wedstrijd ben ik gelijk gaan trainen op deze ski’s. Het is nog leuker en de ski’s bevielen mij al ontzettend goed. Inmiddels heb ik al ruim 10 dagen kunnen trainen op de nieuwe ski’s en heb ik erg veel zin in komend seizoen!

Wat gaat zo’n seizoen toch altijd snel! Bijna 60 wedstrijden, 30.000 kilometer in de auto (grootste deel in de gele Audi Q2),  33 vluchten; onder and

...

News

Maarten Meiners wint NK reuzenslalom

Maarten Meiners staat al een aantal jaar bekend als de beste reuzenslalomskiër van Nederland, maar een Nederlandse titel op deze discipline had hij tot vandaag nog niet op zijn naam staan. Op de NK alpineskiën powered by Europeesche Verzekeringen in Sankt Johann – Alpendorf (Oostenrijk) bracht de 25-jarige Meiners daar eindelijk verandering in. Bij de vrouwen won Boxie Borchart, die gisteren ook al het NK slalom op haar naam schreef.

“Vorig jaar was het NK reuzenslalom afgelast. Het jaar daarvoor was ik geblesseerd en de jaren daarvoor kon ik er steeds niet bij zijn omdat ik dan andere wedstrijden had”, vertelde Meiners in Oostenrijk. Helemaal gesloopt was hij even daarvoor als winnaar over de finish gekomen. Door regen en natte sneeuw waren de omstandigheden loodzwaar geweest. Bovendien had het nationaal selectielid van de Nederlandse Ski Vereniging ook al de reuzenslalom van de WK alpineskiën in de benen zitten.

Meiners: “Ik sta helemaal te trillen van vermoeidheid. Hierna kan ik gelukkig een paar dagen uitrusten. Het was leuk om hier te zijn en alle Nederlanders te zien. Al had ik natuurlijk liever betere omstandigheden gehad, zodat ik echt had kunnen laten zien wat ik kan.”

Maarten Meiners staat al een aantal jaar bekend als de beste reuzenslalomskiër van Nederland, maar een Nederlandse titel op deze discipline had hij tot van

...

News

Meiners laat goede vorm ook op WK zien

Maarten Meiners leek op de WK alpineskiën in St. Moritz even op weg naar de beste prestatie uit zijn carrière. Met startnummer 49 knalde hij in de eerste run van de reuzenslalom naar een indrukwekkende 25ste plaats. In de tweede run vloog de Nederlander er bovenin de course echter uit, waardoor hij ‘did not finish’ achter zijn naam kreeg. Meiners: “Hier baal ik heel erg van.”

De Oostenrijker Marcel Hirscher veroverde de wereldtitel (2.13,31). Zijn landgenoot Roland Leitinger pakte zilver (2.13,56) en de Noor Leif Kristian Haugen brons (2.14,02). Meiners had gehoopt achter deze wereldtoppers in de top 30 te eindigen.

Meiners: “Ik weet dat ik goed in vorm ben en in de eerste run heb ik gewoon slim geskied. Een deel van de course was relatief vlak en op die stukken kon ik flink aanvallen. In de tweede run wilde ik hetzelfde doen. Daarbij moet je natuurlijk risico nemen en dat ging niet goed. Ik kwam te veel op mijn binnenski en vloog eruit. Dat is heel erg jammer, maar het enige wat ik nu nog kan doen is het positieve van vandaag meenemen. Ik ben blij dat de eerste run zo goed ging en dat geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen.”

Maarten Meiners leek op de WK alpineskiën in St. Moritz even op weg naar de beste prestatie uit zijn carrière. Met startnummer 49 knalde hij in de e

...

News

Meiners plaatst zich voor WK in Sankt Moritz

Maarten Meiners heeft zich geplaatst voor het Wereld Kampioenschap alpine skiën in Sankt Moritz, Zwitserland van 6 t/m 19 februari. Het onderdeel reuzenslalom zal plaatsvinden op 16 en 17 februari. Afgelopen weekend werd Meiners 3e op de FIS reuzenslalom in Sankt Lambrecht en voldeed daardoor aan de kwalificatie-eis van de Nederlandse Ski Vereniging. ‘Ik ben erg blij aan de kwalificatie-eis te hebben voldoen. Dit wordt mijn 4e WK en ik heb er ontzettend veel zin in. Erg gaaf om bij zo’n groot spektakel aan de start te staan en voor zoveel mensen te mogen skiën.’

Voor Meiners was het gister de laatste kans om zich te kwalificeren. ‘Eerdere wedstrijden maakte ik fouten of haalde ik de finish niet. Ik zat vaker 0,1 of 0,2 seconde boven het limiet. Ik ben steeds beter in vorm gekomen en kon nu onder deze druk toch presteren.’

Meiners reist vandaag gelijk af naar Sankt Moritz voor verdere voorbereiding op de reuzenslalom eind deze week.

Maarten Meiners heeft zich geplaatst voor het Wereld Kampioenschap alpine skiën in Sankt Moritz, Zwitserland van 6 t/m 19 februari. Het onderdeel reuzenslal

...

News

Loading...
Load more
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • Dec
 • Nov
 • Oct
 • Sep
 • Aug
 • Jul
 • Jun
 • May
 • Apr
 • Mar
 • Feb
 • Jan