Maarten Meiners
Menu

News

Meiners 28e op WK Reuzenslalom

Meiners 28e op WK Reuzenslalom

ÅRE, 15 februari 2019

Op het Wereldkampioenschap alpine skiën Reuzenslalom heeft Maarten Meiners een top 30 positie behaald. Na een zware eerste run skiede Meiners de tweede run heel sterk naar de 28e plaats op een snel gestoken parcours in Åre, Zweden. Meiners werd vorige week al 31e op de Super-G tijdens het WK.

Tijdens de eerste run wist Maarten zich net niet te kwalificeren voor een top 30. Warmte zorgde voor een nattere piste, die met strooien van zout hard gemaakt werd. Na zonsondergang vond de tweede omloop plaats en veranderden de omstandigheden in het voordeel van Meiners. "In de avond werd de piste harder en was de coursesetting meer in de valllijn..", aldus Maarten. Een goede WK sfeer in het stadion en weinig wind maakten het een geslaagde wedstrijd.

In de tweede run starten de snelste dertig skiërs uit de eerste omloop in omgekeerde volgorde. De snelste gaat dus als dertigste van start en daarna komt nummer eenendertig van de kwalificatie. Maarten stond 33ste na de eerste run en mocht dan ook twee startnummers achter de snelste skiers uit de eerste omloop starten. Maarten analyseert: "Ik kon die run mooi vergelijken, omdat je net achter de snelste start. Op Pinturault (brons) verloor ik bijvoorbeeld slechts een halve seconde in de tweede run, dat ging echt hard en daar kan ik op verder bouwen. Tijdens de trainingen was ik al goed aan het skiën, ik ben blij dat dit in de tweede run ook lukte.’'

Vorige week skiede Meiners naar een 31ste plaats op de Super-G in het Zweedse Åre. Door de vele wisselingen in het terrein was het een uitdagende race. “Een solide run, met mogelijk meer resultaat als hij meer risico had genomen. Desondanks prima resultaat..", zei een tevreden coach Paul Epstein direct na de wedstrijd. Maarten Meiners vult zelf aan: "Achteraf gezien had ik enkele bochten een directere lijn kunnen skiën en een aantal posities kunnen verbeteren. Door het vele wisselende terrein was dat moeilijk in te schatten tijdens de verkenning van het parcours. Desondanks ben ik tevreden met dit resultaat; 2 seconden achterstand op de wereldkampioen is niet gek"

Komend weekend staat Meiners aan start bij de volgende World Cup wedstrijden in Bansko, Bulgarije.

Back to the previous page