Maarten Meiners
Menu

News

Maarten Meiners wint NK reuzenslalom

Maarten Meiners wint NK reuzenslalom

Maarten Meiners staat al een aantal jaar bekend als de beste reuzenslalomskiër van Nederland, maar een Nederlandse titel op deze discipline had hij tot vandaag nog niet op zijn naam staan. Op de NK alpineskiën powered by Europeesche Verzekeringen in Sankt Johann – Alpendorf (Oostenrijk) bracht de 25-jarige Meiners daar eindelijk verandering in. Bij de vrouwen won Boxie Borchart, die gisteren ook al het NK slalom op haar naam schreef.

“Vorig jaar was het NK reuzenslalom afgelast. Het jaar daarvoor was ik geblesseerd en de jaren daarvoor kon ik er steeds niet bij zijn omdat ik dan andere wedstrijden had”, vertelde Meiners in Oostenrijk. Helemaal gesloopt was hij even daarvoor als winnaar over de finish gekomen. Door regen en natte sneeuw waren de omstandigheden loodzwaar geweest. Bovendien had het nationaal selectielid van de Nederlandse Ski Vereniging ook al de reuzenslalom van de WK alpineskiën in de benen zitten.

Meiners: “Ik sta helemaal te trillen van vermoeidheid. Hierna kan ik gelukkig een paar dagen uitrusten. Het was leuk om hier te zijn en alle Nederlanders te zien. Al had ik natuurlijk liever betere omstandigheden gehad, zodat ik echt had kunnen laten zien wat ik kan.”

Back to the previous page