Maarten Meiners
Menu

News

Duurtest Audi Q2

Duurtest Audi Q2

De afgelopen twee winters heb ik in een opvallende gele Audi Q2 mogen rijden, tijd om de balans op te maken. Ik ben vooral gefascineerd door techniek en dynamiek van de Audi. Ongelofelijk hoe er keer op keer stappen gemaakt kunnen worden. Dit is ook een van de redenen waarom deze Audi zo’n goede match is met mij. Ik ben ontzettend veel onderweg in de bergen, door de stad en op de snelweg. Hierdoor heb ik een veelzijdige auto nodig. De Audi Q2 is een eigenzinnige auto met scherpe randjes en een eigen karakter. Daarnaast past de opvallende gele kleur natuurlijk perfect bij mijn ERU Prestige kaashelm.

 

De vooruitziende blik van de auto is geweldig. Gedurende het skiseizoen maak ik enorm veel kilometers tussen de verschillende skigebieden. Vaak is dit vroeg in de ochtend met winterse omstandigheden. De LED lampen geven een enorme grote hoeveelheid licht en met de meesturende koplampen kun je erg goed anticiperen, iets wat in het skiën ook erg belangrijk is. De Adaptive Cruise control past daarnaast de snelheid aan op de voorganger. Vooral in files op de snelweg is dit erg fijn, bijvoorbeeld tijdens de langere ritten tussen Nederland en Oostenrijk. De Audi pre sense grijpt ook nog eens in als de voorganger harder remt dan je zou denken. Alleen bij zware sneeuwval hebben de sensoren het natuurlijk lastig. Een nadeel is wel dat de cruisecontrol op de Autobahn niet hoger dan 200km/h kan worden ingesteld. Echter zal dit waarschijnlijk alleen maar voor enkele skiënde snelheidsduivels een opmerking zijn.

 

Het viel mij op dat de auto oprecht zeer dynamisch is. Zelfs voor een auto die iets hoger op z’n poten staat, voelt het zwaartepunt laag en blijft de carrosserie erg stabiel in de bochten. Het pure rijplezier komt daardoor in deze auto echt naar voren op de vele bergpassen, bijna net zo leuk als reuzenslalom op een strak geprepareerde ijzige piste. Je levert echter geen rijcomfort in, want na een lange trainingsdag kun je zeer comfortabel terugrijden. In de efficiency mode is de auto opmerkelijk zuinig.

 

De voorsprong door techniek komt niet alleen in het rijgedrag naar voren maar ook aan de binnenzijde. De virtuele cockpit geeft het dashboard nieuwe dimensies. Het persoonlijke interieur kun je aanpassen aan je stemming met de verschillende instelbare kleuren. Al met al een fantastische auto om in te rijden.

 

#untaggable

Voor meer informatie, kijk op audi.nl

 

Back to the previous page