Maarten Meiners
Menu

News

Maarten’s Monthly; terugblik

Maarten’s Monthly; terugblik

Wat gaat zo’n seizoen toch altijd snel! Bijna 60 wedstrijden, 30.000 kilometer in de auto (grootste deel in de gele Audi Q2),  33 vluchten; onder andere naar Kazachstan, Japan en Rusland, vele uren training in de fitness en 54 bakjes ERU Prestige smeerkaas. Enorm veel plezier gehad en kunnen genieten van skiën in de prachtige bergen over de hele wereld. Winst (NK en Universiade) en verlies, hoogtepunten en tegenslagen, de prachtige emoties van de sport.

Hoogtepunt WK
Het WK in Sankt Moritz was het hoogtepunt van het seizoen en een geweldige ervaring. Ik heb nog vele malen die ene fout in de 2e run opnieuw in mijn hoofd afgespeeld, had ik misschien toch te veel risico genomen? Maar aan de andere kant ben ik ontzettend trots om onder zulke druk toch vol gas naar beneden te komen en niet als een watje geskied te hebben. Dit risico heeft soms een teleurstelling als gevolg. Maar wat geweldig om bij de top 30 te eindigen in de 1e run. Dit geeft ontzettend veel vertrouwen en motivatie voor komend seizoen, zo’n geweldig gevoel! Ik heb laten zien dat ik dit kan, maar ik zal nog constanter moeten worden om dit onder verschillende omstandigheden en vaker te kunnen laten zien.

Far-East Cup Japan en Rusland
Bijna een maand zijn we onderweg geweest in Japan en Rusland. Net als de Europa cup wedstrijden, zijn daar Far-East Cup wedstrijden waar wij aan meededen en die interessant kunnen zijn voor punten voor de positie op de wereldranglijst. Inderdaad erg goede kansen gehad op de reuzenslalom maar net niet gepakt door kleine foutjes waardoor ik net te veel tijd verloor.

Wel mijn beste resultaat ooit op de slalom!

National Championship combi en speed

Terug in Europa heb ik aan verschillende wedstrijden meegedaan in Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Slovenië.  Een aantal open nationale kampioenschappen en FIS wedstrijden. Ook hier kon ik mijn beste resultaten ooit halen op de afdaling en combinatie. Hierdoor kom ik op deze disciplines ook op een betere positie op de wereldranglijst.

Dit bevestigt dat mijn algemene skiniveau opnieuw omhoog is gegaan afgelopen seizoen. Echter op mijn focus onderdeel reuzenslalom ben ik matig tevreden met mijn huidige positie.

Nieuwe ski’s
Volgend seizoen is er een kleine regelwijziging voor de reuzenslalom ski’s. De minimale radius wordt teruggebracht van 35 naar 30 meter. Hierdoor wordt het gemakkelijker om een bocht te skiën en fouten kun je sneller herstellen. Je kunt hierdoor een directere lijn skiën en meer risico nemen. De eerste dag na de laatste wedstrijd ben ik gelijk gaan trainen op deze ski’s. Het is nog leuker en de ski’s bevielen mij al ontzettend goed. Inmiddels heb ik al ruim 10 dagen kunnen trainen op de nieuwe ski’s en heb ik erg veel zin in komend seizoen!

Back to the previous page