Maarten Meiners
Menu

News

Top 20 Europa Cup in drukke decembermaand

Top 20 Europa Cup in drukke decembermaand

Zauchensee
Als afsluiting van een drukke decembermaand heeft Maarten Meiners de 19e plaats behaald tijdens de Europa Cup Super-G in Zauchensee. Dit is voor Meiners zijn beste resultaat in deze discipline tot nu toe.
 
Op 4 en 5 december begon het Europese wedstrijdseizoen tijdens de Reuzenslalom in Funäsdalen in Zweden. Meiners begon goed in vorm maar grote fouten kostten te veel tijd waarbij hij bleef steken op de 30e plaats. Een goede tweede run gaf aan dat er meer in zat.
 
Al snel kwam de eerste World Cup Reuzenslalom op 8 december in Val d’Isere. De sneeuwval zorgde voor slecht zicht en lastige omstandigheden. Meiners had goede tussentijden die goed waren geweest voor een top 30 klassering.
 
Na deze Reuzenslalom wedstrijden stond de Super-G in Sankt Moritz op het programma. Een 24e plek was het beste resultaat tot dan toe in de Europa Cup Super-G.
 
Uiteindelijk waren er nog 6 wedstrijden op een rij voor kerst. Reuzenslalom World Cup in Alta Badia en Saalbach, Europa Cup in Andalo/Paganella en Super-G Europa Cup in Zauchensee als afsluiting. De World Cups waren lastig, vooral in Saalbach brak de piste. In Andalo werd Meiners 25e en pakte daardoor weer een aantal Europa Cup punten. Het beste resultaat kwam op de Super-G met een 19e plaats, voor het eerst in de top 20.

Back to the previous page