Maarten Meiners
Menu

News

Zilver voor Maarten Meiners op Winter Universiade

Zilver voor Maarten Meiners op Winter Universiade

Maarten Meiners heeft op de Winter Universiade in Almaty (Kazachstan) de zilveren medaille veroverd op de supercombinatie. Op de super-G klokte het nationaal selectielid de tiende tijd. Bij de slalom kwam hij als derde over de finish. In het gecombineerde klassement moest hij met 2.03,08 daardoor alleen Kristaps Zvejnieks uit Letland (2.02,20) voor zich dulden. De Slowaak Matej Falat pakte brons (2.03,21). 

“Ze hadden de sneeuw met water geprepareerd zoals ze ook bij World Cups doen. Gister was er 40 centimeter verse sneeuw bovenop gevallen, maar de onderlaag bleef dus goed”, blikte Maarten terug. Buiten de smalle ideale lijn lag nog veel zachte sneeuw en dat maakte het volgens hem lastig. “Ik had bij de super-G helaas twee keer een kleine fout in mijn lijn waardoor ik in die zachte sneeuw terechtkwam. Dat was jammer.”

Op de relatief vlakke slalom kon de 25-jarige Nederlander vervolgens heel goed uit de voeten. “Ik kon vooral het bovenste deel van de piste enorm pushen en was erg snel. Onderin had ik nog wel een klein foutje, maar ik ben blij met het resultaat. Mijn doel was om een medaille te halen bij de Universiade en ik ben blij dat het is gelukt.”

Zaterdag Reuzenslalom

De ‘Olympische Spelen voor studenten’ zijn daarmee nog niet afgelopen voor de alpineskiër. Hij komt zaterdag 4 februari ook in actie op zijn favoriete onderdeel: de reuzenslalom. Maarten: “Daarop ga ik ook voor een medaille maar ik verwacht daarvoor wel sterkere tegenstand. Er doen een aantal goede skiërs uit onder andere Italië, Zwitserland en Rusland mee waarvan een aantal al top 15-resultaten in de World Cups hebben geskied.” 

Back to the previous page