Maarten Meiners
Menu

News

Meiners 2e op FIS reuzenslalom Nieuw Zeeland

Meiners 2e op FIS reuzenslalom Nieuw Zeeland

Coronet Peak 8 augustus 2017 - Maarten Meiners heeft de 2e plaats behaald bij de FIS reuzenslalom in Coronet Peak in Nieuw Zeeland. Meiners is in Nieuw Zeeland voor goede trainingsomstandigheden en een aantal wedstrijden deze zomer. In het zuidelijk halfrond van de wereld is het nu winter. 'We hebben al een aantal ontzettend goede trainingsdagen gehad. Geweldig om nu ook al op het podium te staan. Hopelijk kan ik deze vorm doortrekken deze zomer, er staan nog meerdere wedstrijden op het programma van de Australia-New Zealand-Cup.'
 
De warme temperaturen maakte de wedstrijd niet makkelijk. De piste was niet in optimale conditie, in tegenstelling tot de eerdere trainingsdagen. Toch was alleen Magnus Walch sneller dan de Nederlander. 'Het was een enorm gevecht van start tot finish. Goed om te zien dat ik ook in dit soort lastige omstandigheden goed uit de voeten kan komen. Hier had ik in het verleden meer moeite mee. Het verklaart wel de grotere tijdsafstand ten opzichte van Magnus, anders was het resultaat beter geweest voor de FIS punten'.
 
De volgende wedstrijden staan in Thredbo, Australië op het programma. Daarna zullen nog een aantal wedstrijden in Nieuw Zeeland volgen.

Back to the previous page