Maarten Meiners
Menu

News

Meiners aan start bij World Cup in Val d’Isere

Meiners aan start bij World Cup in Val d’Isere

Komende zaterdag zal Maarten Meiners aan start staan bij de World Cup reuzenslalom in Val d’Isere. Vorige week wist Meiners een FIS reuzenslalom te winnen op de Reiteralm en bewijst daarmee dat hij goed in vorm is. ‘We hebben ook goed kunnen trainen op een ijzige piste op de Reiteralm en ik voel me sterk. Het wordt zeker niet makkelijk in Frankrijk maar het doel is om bij de top 30 te eindigen.’ Ook Steffan Winkelhorst zal zondag aan start staan op de slalom met hetzelfde doel.
 
De legendarische Face de Bellevarde is een van de moeilijkste pistes van het wereldbekercircuit. Het is de gemiddeld steilste reuzenslalom piste van het seizoen. Wanneer deze ook nog eens extreem ijzig geprepareerd wordt, kun je hoogstaand spektakel verwachten. Overigens zijn op deze piste in 1992 de olympische spelen gehouden en in 2009 de wereldkampioenschappen.
 
Er wordt behoorlijk veel sneeuw voorspeld in de komende dagen in de Franse alpen. De piste ligt er op dit moment ontzettend goed bij en de piste crew gaat er alles aan doen om de nieuwe sneeuw uit het parcours te verwijderen.

De wedstrijden in Val d’Isere zijn live op Eurosport. De eerste run start om 9:30 uur en de tweede run om 12:30 uur.
 

Back to the previous page