Maarten Meiners
Menu

News

Zware omstandigheden bij World Cup Val d'Isere

 Zware omstandigheden bij World Cup Val d'Isere

Zware sneeuwval maakte het afgelopen weekend ontzettend moeilijk in Val d'Isere. De World Cup staat al bekend als een zeer lastige piste maar met slecht zicht werd het nog eens extra moeilijk. De Nederlanders Maarten Meiners en Steffan Winkelhorst waren daardoor ook niet tevreden over hun eigen prestaties. Meiners eindigde op plek 49 op de reuzenslalom en kwam te kort voor een 2e run. 'Ik vond het een moeilijke piste; stijl en elke bocht anders hangend met ook nog veel overgangen. De poorten bovendien erg moeilijk gestoken. Ik begin weer steeds beter te skiën maar nog niet goed genoeg voor deze piste, dan komen oude fouten terug. Ik maakte een aantal grote fouten en verloor daardoor veel tijd. Verder blijven werken, dan komt het goed.'
 
Bij de slalom op zondag was het nog harder aan het sneeuwen. Er werd wel 60 cm sneeuw voorspeld. Winkelhorst knokte zich ook naar de finish en behaalde plek 47 op de slalom. Na grote fouten verloor hij te veel tijd om zich voor de tweede run te kwalificeren.
 
Meiners zal deze week aan start staan bij de World Cup Super-G in Val Gardena en de reuzenslalom in Alta Badia. Voor Winkelhorst staan een aantal Europa Cup slaloms op het programma met de World Cup slalom in Madonna di Campiglio als afsluiter, waar hij vorig jaar zijn World Cup debuut maakte.

Back to the previous page