Maarten Meiners
Menu

News

Sensatie compleet voor Meiners, 9,62 FIS punten in Noorwegen

Sensatie compleet voor Meiners, 9,62 FIS punten in Noorwegen

Aal, NOORWEGEN - Maarten Meiners heeft de afgelopen dagen zijn lange seizoen afgesloten met een aantal sensationele hoogtepunten. Na de overwinning en 8.00 FIS punten besloot hij af te reizen naar Zweden en Noorwegen om zijn tweede resultaat op de reuzenslalom te verbeteren. De wereldranglijst wordt namelijk opgemaakt aan de hand van de twee beste FIS resultaten in een seizoen en is belangrijk voor startposities in World Cup en Europa Cup.
 
Allereerst won Meiners de Skistar Mr. Skifuntastic FIS reuzenslalom in Saelen, Zweden en behaalde daarmee 11,43 FIS punten. Na een achterstand van 0,6 seconde na de eerste run, kon hij een super goede tweede run neerzetten en kon hij zodoende de overwinning pakken. ‘Dit was een fantastische start van de trip naar Scandinavië. De kleine onzuiverheden van de eerste run kon ik omzetten in een super goede tweede run. Deze was foutloos en ik kon uit elke bocht snelheid maken op de relatief vlakke piste, dit is een geweldig gevoel.’ Aan start stonden onder andere de Zweedse reuzenslalom specialist Matts Olsson en Olympisch kampioen Andre Myhrer.

 

Het doel van de reis was al geslaagd maar Meiners wilde nog meer. De tweede plaats bij de FIS reuzenslalom in Aal, Noorwegen op 0,09 seconde van de winnaar gaf hem sensationele 9,62 FIS punten. ‘Dit is echt waanzinnig! Hierdoor kom ik op een gemiddelde van 8,81 FIS punten op de wereldranglijst en hierdoor maak ik een mega grote stap. Fantastisch voor de uitgangspositie volgend seizoen.’ Meiners zette een zeer goede eerste run neer en stond aan de leiding. Tijdens de tweede run waren de sneeuwomstandigheden erg lastig door de hoge temperaturen. Hij maakte een kleine fout, maar wist zich desalniettemin als tweede te plaatsen. ‘Het was niet makkelijk in de tweede run, toch ontzettend blij met dit resultaat. Ik moest zonder trainer en zonder serviceman afreizen naar Scandinavië, dit maakte het heel vermoeiend aan het einde van een lang seizoen. Ik kon me nog goed opladen maar ben ook blij dat ik na deze fantastische resultaten nu rust kan nemen om mij vervolgens op volgend seizoen voor te bereiden.’


Back to the previous page